Naar blog overzicht - 12-09-2018

Waarom pijn soms fijn is

Pijn is natuurlijk niet fijn. Maar je hebt wel pijn nodig om succes te bereiken. Net als topsporters door die pijn heen bijten, is het voor ons ook goed om af en toe het ongemak te omarmen. We kijken veel te vaak naar het eindresultaat; het succes. Hoe het zou zijn als het is geslaagd. En natuurlijk is dat goed.

Ik maakte er een vlog over. Die kun je hieronder bekijken. Of je leest onder de video verder.

 

Omarm het ongemak

Vergeet niet dat het bereiken van resultaat niet altijd over rozen gaat. Het ongemak hoort erbij. Omarm dat ongemak dan ook. Het ongemak, dat hoort er bij. Omarm dat ongemak. Waarschijnlijk zul je onderweg moeilijkheden tegenkomen. En zul je tegen tegenslagen oplopen of mensen tegenkomen die je tegenwerken. Als je daar niet van tevoren bij stilstaat, kan het ook als extra vervelend overkomen.

Indrukwekkende foto’s juist vanuit ongemak

Misschien heb je weleens van Corey Rich gehoord. Hij is één van de beste adventure-fotografen ter wereld met vaste klanten als The North Face en Apple. Hij is ook al jaren Nikon ambassadeur en wordt regelmatig gevraagd om een introductievideo van nieuwe Nikonproducten te maken.

Zijn adventure-foto’s zijn van van bergbeklimmers, kajakkers en mountainbikers. Hij is van mening dat de beste foto’s juist uit ongemak kunnen voortkomen. De omstandigheden waarin deze personen zich bevinden zijn niet ideaal, maar leveren wel de tofste foto’s op. Indrukwekkende foto’s juist vanuit dat ongemak! Bekijk zijn TEDxTalk hierover maar eens. Hierin laat hij ook zien dat de ongemakkelijke momenten, de pijn, de comfortabele momenten nog beter maken.

Van tevoren over de pijn nadenken

Als je je van tevoren instelt op die pijn die wellicht kan komen, dan wordt het succes alleen maar des te groter. Hoe dan?

  1. Je bent erop voorbereid.
  2. Als je dat ongemak overkomt, voel je nog een grotere succeservaring ook.

Hoe bijt jij de komende tijd door de pijn heen? Laat mij je gedachten hieronder weten!

Wil je op de hoogte blijven van mijn vlogs? Ik zet er elke week één online. Abonneer je op mijn YouTube-kanaal en deel het gerust hieronder met anderen.