verbeeldingskracht
Naar blog overzicht - 22-08-2018

Verbeeldingskracht, hoe het tegen je kan werken

Verbeeldingskracht ligt aan de basis van creativiteit. Je kunt er enorm gave dingen mee bedenken en uitvoeren. Maar het kan ook tegen je werken. Hoe kun je voorkomen dat je verbeeldingskracht tegen je werkt?

Bekijk de vlog hieronder of lees onder de video verder voor nog meer tips hoe je je verbeeldingskracht op een positieve wijze gebruikt.

Houd op met doemdenken

Verbeeldingskracht kan als iets ontzettends krachtigs werken. Je kunt het namelijk gebruiken om je gave dingen voor te stellen. Is dat nuttig dan? Ja! Want je maakt een begin om de dingen die je je hebt verbeeld, werkelijkheid te laten worden. Maar het kan ook tegen ons werken.

Verbeeldingskracht zorgt er namelijk ook voor dat we ons kunnen voorstellen hoe dingen mis kunnen lopen. Je dingen voor kunnen stellen, vooruit en terug kunnen kijken is een eigenschap die echt uniek is voor mensen. Maar we zijn als mens ook zeer goed in ‘doemdenken’.

Beeld je in wat er goed kan gaan

Wat ik je in deze blog wil meegeven is: denk ook eens na in hoeverre en hoe vaak je jouw verbeeldingskracht tegen je laat werken. Hoe vaak stel jij je voor hoe dingen mis kunnen gaan? En als je dat dan doet verbeeld je dan ook een beeld van hoe het wel zou kunnen slagen. Dus stel dat je ook wilt gaan vloggen. En dat je voor je ziet: “Ja maar als ik ga vloggen, dan kunnen allemaal mensen er wat van vinden. Vinden ze het misschien stom dat ik dat ga doen.”

Ja, dat kan. Maar stel je dan ook voor hoe het er uit zou zien als het tegenovergestelde waar zou zijn. Dus stel je voor dat er dan allemaal mensen enthousiast op jou reageren en dat ze meer van jou willen weten. En dat je misschien iets verkoopt dat ze dat dan van jou willen afnemen. Zou dat niet enorm tof zijn? Gebruik daarom je verbeeldingskracht in je voordeel.

Succes met je verbeeldingskracht en voorstellingsvermogen. Laat je het mij hieronder weten of het gelukt is?

Wil je op de hoogte blijven van mijn vlogs? Ik zet er elke week één online. Abonneer je op mijn YouTube-kanaal en deel het gerust hieronder met anderen.