Naar blog overzicht - 13-07-2015

Lang uitgesteld, angst?

Weet je hoe lang ik al met het plan liep om te gaan bloggen? Een jaar? Twee jaar? Nee, wel drie jaar! Ik wil al zo lang bloggen over mijn ervaringen als zelfstandig ondernemer. Elke week maak ik weer mooie, spannende en lastige situaties mee. Genoeg input en vooral veel inzichten die ik wil delen.

Hoe komt het dan toch dat ik dit zo lang voor me uitschoof…

Angst

Waarschijnlijk mijn grootste drempel… De angst om te falen. De angst dat mensen niet op mijn blogs zitten te wachten. De angst dat mensen mij niet serieus nemen. De angst dat ik het niet volhoud.
Genoeg angsten dus. Te veel angsten eigenlijk. Waarom laten we ons geluk  wachten of wijken voor deze angsten? Dat vind ik een fascinerende vraag.
 Voor mij misschien wel de mooiste uitspraak die ik leerde toen ik in Drenthe woonde:

“Vake be’j te bange”

Het betekent: “Vaak ben je te bang” en wat ben ik het daar mee eens! Hoe vaak komt het niet voor dat  je doordat je stiekem bang bent voor de uitkomst iets niet doet.
Dingen laten of geen actie ondernemen omdat je denkt dat er een bepaalde uitkomst zal zijn is eigenlijk het domste dat je kan doen. Je kunt veel beter doen en vanuit daar kijken en ervaren hoe er wordt gereageerd. Vanaf daar bijsturen is veel makkelijker. En ja, de kans bestaat dat het mis gaat. Maar niks doen is nog veel erger.

Ik ga er eindelijk voor!

Ik heb besloten mijn angsten keihard aan te gaan. En het blijkt best mee te vallen. Je leest nu mijn allereerste blog. Hij is klaar! En ik heb niet gefaald. Ik kan dit succes afvinken! En of andere mensen op mijn blogs zitten te wachten? Daar kom ik maar op 1 manier achter. Laat me weten wat jij ervan vindt en ik ben ook erg benieuwd naar wat jouw grootste angst is.

En nog een stap verder

In mijn workshops gaat het vaak over de volgende stap. Over wat je kunt doen om weer een stap verder te komen op weg naar jouw droomdoel. In dit blog ga ik nog een stap verder door mijn grootste angsten met je te delen. En oeffff… dat is spannend! Maar ik doe het toch. Hiernaast lees je mijn 3 grootste angsten.
Durf jij het aan om jouw grootste angst hieronder te delen?