Naar blog overzicht - 13-12-2017

Vlog #9 – Hoe kun je als manager een creatief klimaat creëren?

In mijn vlog van deze week beantwoord ik een vraag van Arthur. Hij vroeg zich af wat hij kan doen als manager om een creatiever en innovatiever klimaat te creëren voor zijn medewerkers. Toffe vraag waar ik je graag mee help. Want hoe pak je dit nou aan?

Een tijdje geleden hebben we het in een vlog van mij gehad over ‘21st Century Skills’. Daarin werd een top drie van meest gewilde vaardigheden voor succes in de 21ste eeuw genoemd.

De top drie vaardigheden:

  1. Probleemoplossend vermogen
  2. Kritisch denken
  3. Creativiteit

De vraag van Arthur is dus niet uit de lucht gegrepen. Veel meer mensen vragen erom. Maar om die drie vaardigheden goed te laten floreren, is het belangrijk dat je mensen vrijheid geeft. Dat je ze de ruimte geeft en vrij laat.

Ruimte voor creativiteit

Werknemers vinden het tegenwoordig enorm belangrijk dat ze zich kunnen ontplooien. Vooral de jongere generatie. Ze willen ruimte voor hun eigen creativiteit en liever niet meer voor een ‘baas’ werken. Ze willen juist ‘samen’ aan een doel werken.

Dus als jij als organisatie innovatiever en creatiever wilt zijn, dan moet je dit voor je medewerkers faciliteren. Niet alleen maar aansturen, maar juist inspireren.

Vrijheid!

Zorg dus voordat je dit gaat aanpakken dat je een heldere inspirerende visie hebt. Is dat helder bij je medewerkers? Laat ze dan vrij… Dan zul je zien dat dat creatieve klimaat ontstaat.

Wil je op de hoogte blijven van mijn vlogs? Ik zet er elke week één online. Abonneer je op mijn YouTube-kanaal en deel het gerust hieronder met anderen.