Start met Liberating Structures in 10 eenvoudige stappen

Ga los met innovatie met de eenvoudige regels van Liberating Structures. Schakel groepen van elke grootte in om aan de top van hun intelligentie te werken. Maak kennis met 10 van de meer dan 20 verschillende werkvormen.

Dit wil ik hebben!

Leer jezelf en anderen motiveren

De afgelopen tien jaar heb ik op vele verschillende manieren gewerkt met hele diverse groepen. Van onderwijs voor jongeren tot leiderschapstrainingen voor managers. Van persoonlijke ontwikkeling tot groepsdynamica. In alle gevallen konden de volgende conclusies worden getrokken:

  • Elke verandering of veranderwens draait in essentie om gedrag. Gedrag van mensen. Gedrag dat men op de een of andere manier wil beïnvloeden. Er zijn maar weinig mensen die het lukt om anderen werkelijk te inspireren en te motiveren om positief gedrag te vertonen.
  • Waar mensen samenwerken draait het om waardevolle interacties. Hier valt nog veel winst te behalen. Wezenlijke conversaties waarin werk en persoonlijkheid een plek hebben en verdiept worden door een open en nieuwsgierige houding.

Mensen die zich deze twee vaardigheden eigen maken, zijn de leiders, managers en koplopers van de toekomst. Jezelf en anderen motiveren om (meer) positief gedrag te vertonen en het faciliteren van waardevolle interacties maken je een persoon waar niemand omheen kan.

Wil jij een koploper zijn en anderen activeren, inspireren en motiveren?

Dit ebook is er voor deze koplopers en de mensen die zo’n koploper willen zijn. Het is een ebook voor mensen die de verantwoordelijkheid willen nemen om anderen te activeren, inspireren en motiveren. Ook als je hier nog geen ervaring mee hebt of je het spannend vindt om zo’n leidende rol in te nemen, kan dit ebook een grote hulp zijn. Juist dan zelfs! Het helpt je om een betere facilitator te worden. Facilitator van het goede gesprek en wezenlijke verandering.

Dit wil ik hebben!

Liberating Structures, wat is dat nou?

Liberating Structures bieden een revolutionaire oplossing voor samenwerking in groepen. Liberating Structures, uitgevonden door Henri Lipmanowicz en Keith McCandless, zijn een reeks microstructuren (33 op dit moment) die een handvol eenvoudige regels gebruiken om iedereen te ontketenen en te betrekken – ongeacht de grootte van de groep

Normaliter zijn er vijf conventionele structuren die bepalen hoe we routinematig interacties organiseren en hoe groepen samenwerken: presentaties, beheerde discussies, open discussies, statusrapporten en brainstormsessies.

“Elke Liberating Structure kan een vergadering of meeting veranderen. Liberating Structures samen kunnen een hele organisatie bevrijden en transformeren in de manier van werken en de interacties.”

Organisaties die we al eerder hielpen

  • Eneco
  • Ahold
  • Mondriaan
  • Rijkswaterstaat
  • Halt

Vraag het gratis e-book aan en maak kennis met Liberating Structures

In dit ebook deel ik 10 werkvormen die mij in de afgelopen jaren enorm hebben geholpen om groepen vooruit te helpen. Het zijn allemaal werkvormen die je direct zelf kunt uitvoeren (ongeacht je eigen ervaring met het begeleiden van groepen). Ik leerde deze werkvormen van Keith McCandless en Henri Lipmanowicz.

Design & development: Studio Tempel