Ruben Klerkx
Naar blog overzicht - 31-08-2015

8 redenen waarom het werkt om jezelf te laten zien

Heb je als zzp’er soms moeite om jezelf te profileren en je te onderscheiden van al je concurrentie? Begin dan met persoonlijk ondernemen en laat jezelf zien. Waarom dat een must is? Dat lees je hieronder…

Ik geloof dat zelfstandige professionals de toekomst hebben en de toekomst zijn. Dat komt omdat zij in mijn ogen kwaliteiten en vaardigheden bezitten die nodig zijn om in de toekomst relevant te kunnen zijn. Er staan elke dag weer meer nieuwe, jonge ondernemers op die gave en vernieuwende bedrijven oprichten. Er komen steeds meer start-ups die bestaande markten veranderen of zelfs compleet overhoop gooien. Tegelijkertijd is er steeds minder zekerheid op de arbeidsmarkt. Vaste contracten worden steeds flexibeler en werknemers kunnen al lang niet meer 40 jaar hetzelfde werk doen.

Wat de toekomst nodig heeft zijn flexibele, gespecialiseerde en authentieke professionals die ondernemend zijn en kansen zien en deze grijpen. Laat dat nou net mijn omschrijving van een zzp’er zijn!

Toch kom ik nog veel te veel zzp’ers tegen die niet aan bovenstaande omschrijving voldoen. Zzp’ers maken over het algemeen 2 grove denkfouten:

1. Alles zelf willen doen

Ben jij zo’n zzp’er? Die vast houdt aan oude systemen en die per sé alles zelf wil doen? “Ik ben toch immers zelfstandig?!” hoor ik dan. Zelfstandig ondernemen betekent echter niet dat je alles zelf en alleen hoeft te doen.

2. Onzekerheid over eigen kunnen

Teveel zzp’ers die ik tegenkom zijn onzeker over hun eigen kunnen. Of het nou gaat om startende zzp’ers of zzp’ers die al jaren zelfstandig ondernemen. Stuk voor stuk onderschatten ze zichzelf. Herken je jezelf in dit plaatje?

Beide denkfouten komen voort uit een gebrek aan zelfkennis. Als je weet waar je goed in bent en waarin niet kun je makkelijker hulp vragen. Dat is geen zwakte, maar juist een kracht! Jezelf laten zien begint bij oprechte zelfkennis. Ik schreef al eens eerder een blog over hoe je beter presteert door meer zelfkennis.

Ik pleit voor zelfverzekerde professionals!

In een tijd waar steeds meer vraag komt naar authenticiteit kun je jezelf als ondernemer onderscheiden en hier geld mee verdienen. Je kunt geld verdienen door jezelf te laten zien!

Jij hebt zoveel meerwaarde, zeker t.o.v. grote bedrijven. Staar je niet blind op wat die bedrijven allemaal voor hebben op jou. Geloof me, jij als flexibele zelfstandige professional hebt nog veel meer in je mars dan deze multinationals. Geloof je me niet?! Dan heb je de kracht van persoonlijk ondernemen nog niet ervaren!

Waar draait persoonlijk ondernemen om?

Persoonlijk ondernemen draait om het laten zien van jezelf. Om het uitdragen van jouw verhaal. Doordat je jezelf laat zien en je persoonlijke verhaal communiceert herkennen anderen zich in jouw verhaal en willen ze uiteindelijk zaken met je doen.

Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar ik overdrijf niet. Ik maak het elke dag mee. Ik vind nieuwe klanten door mijn verhaal en mijn ervaringen te delen. Deze blogs zijn daar ook een voorbeeld van. Benieuwd naar mijn verhaal? Bekijk het hieronder:

Oké, jouw verhaal vertellen, hoe doe je dat…

Het is eigenlijk heel simpel. Je kunt jouw verhaal al in 3 simpele stappen helder krijgen. Ik maakte er speciaal voor zzp’ers en andere ondernemers een videoserie over. >> Schrijf je in voor mijn gratis 3-delige videoserie “Geld verdienen door jezelf te laten zien”

Nog niet overtuigd?

8 redenen waarom jezelf laten zien werkt

  1. Als je klanten benadert met een persoonlijk verhaal vertrouwen ze je sneller en doen ze sneller zaken met je
  2. Als je jouw persoonlijke verhaal vertelt blijf je dichter bij jezelf en wordt ondernemen gemakkelijker. Het gaat vanzelf!
  3. Klanten haken vanzelf aan omdat ze zich herkennen in jouw verhaal
  4. Er zullen ook klanten zijn die afhaken. Maak je geen zorgen, dat is juist beter. Klanten die zich niet prettig bij jouw aanpak voelen kun je lang niet zo goed helpen als jouw ideale klant!
  5. Je bouwt een band op met je klanten. Hierdoor gaat de relatie verder dan een eenmalige uitwisseling van diensten
  6. Je komt mensen tegen die hetzelfde hebben meegemaakt als jij of die dezelfde interesses hebben, dat is toch gaaf!
  7. Doordat jouw aanpak voor jouw klanten werkt krijg je meer tevreden klanten
  8. Meer tevreden klanten zorgen voor meer zelfverzekerdheid

Je zult zien dat je het kan! Jezelf laten zien is helemaal niet ingewikkeld. Het zal je alleen maar voordelen opleveren. Wanneer begin jij met persoonlijk ondernemen?

Welke reden spreekt jou het meeste aan? Deel het hieronder in het commentaarveld. Durf te delen! :)
Ken jij andere zzp’ers die wat aan mijn blog kunnen hebben? Ik zou het heel gaaf vinden als je mijn blog in jouw netwerk deelt.