Naar blog overzicht - 06-06-2017

Keuzes en uitdagingen

Ik wil je graag voorstellen aan een ontzettend grappige cabaretier die me inspireert door zijn kwetsbaarheid, namelijk Johan Stevens!

Ondernemen is geweldig. Als professioneel dromenjager kom ik zoveel gave mensen tegen. Mensen met mooie dromen. Mensen die hun dromen najagen. Mensen die elke dag vol energie aan het werk gaan en in het leven staan. Daar krijg ik zelf ook ontzettend veel energie van. Om jou ook wat van deze energie te geven interview ik maandelijks een van deze mensen. Hun verhalen mogen gehoord worden. Het podium is even voor hen. Deze keer is het podium voor… Johan Stevens!

Wie ben je?

Ik ben cabaretier en columnist. Ik speel de Zelfvertrouwen Roadshow. Vaak voor bedrijven en congressen en ik schrijf veel blogs en columns. Door persoonlijke verhalen, visie’s en vragen laat ik mensen, hoop ik, een beetje lachen, en zet ik links en rechts aan het denken. Met name over hoe we met onze dromen, zelfvertrouwen en verlangens omgaan. Hoe we piekeren en hoe ’t met de mindset zit. En met teleurstelling en eigenwaarde.

Met mijn drive en organisatievermogen probeer ik altijd door te gaan en zie ik kansen, ook al is dit niet altijd even makkelijk…

“veel doorzettingsvermogen…”

Ik vind op een podium staan heerlijk, al mijn leven lang. Te leuk! Ik deed drie keer mee aan Cameretten. Het is een lange weg, het is soms fucking moeilijk, maar altijd de moeite waard.

Ook heb ik lastige keuzes moeten maken: Op mijn 21e koos ik om niet meer naar de kerk te gaan en het christelijk geloof achter mij te laten. Dat heeft mij de kans gegeven om persoonlijk te groeien en meer open in het leven te staan. En natuurlijk ook de keus om cabaret te gaan maken.

Momenteel ben ik veel bezig met het bedenken van ideeën om toch geld te verdienen, want dat is nu mijn grootste zorg en soms ook wel focus. Deze situatie zorgt er ook voor dat het af en toe lastig is om mijn droom na te jagen. Maar ik doe net of het heel vervelend is dat er geld moet worden verdiend, terwijl om je droom te bereiken, moet de basis ook kloppen. Enfin, ik zou het liefst de hele dag romantisch mijn droom volgen, pret maken met mensen. Mensen aan het lachen maken. Mensen door slimme grappen aan het denken zetten of in een groep de conventies een beetje kietelen.

Wat is jouw ultieme droom?

Mijn allergrootste wens is om in een groot theater te mogen spelen, maar sowieso veel spelen. Mijn inspiratie hiervoor zijn eigenlijk 2 personen. Allereerst Youp van ’t Hek, omdat hij een grote zaal kon omtoveren tot een huiskamer, prachtig. En vanwege zijn shows ben ik cabaret gaan maken! Ook vind ik Griet Op De Beeck inspirerend omdat zij het thema ‘opvoeding’ en de invloed die onze jeugd heeft op ons leven, op de kaart zet. Zij beschrijft zo ragfijn en confronterend hoe de onhandigheid, het totale onvermogen van volwassenen om aan te voelen wat kinderen nodig hebben, zo’n verpletterend effect op kinderen heeft.

“Uitdaging en voldoening…”

Mijn grootste uitdaging is om écht te zorgen voor voldoende inkomen en dicht bij je hart blijven. Dat valt niet mee. Maar met name: doen wat je lief is en daar dan ook voldoende geld mee verdienen. Maar naast deze uitdaging geven mij andere zaken juist weer heel erg veel voldoening. Zoals spelen en schrijven. Een lekker stuk schrijven is heerlijk. En dat is geen woordspeling. En een lekker stuk spelen is ook heerlijk.

Hoe werk jij aan jouw droom?

Ik ben geen ondernemer. Ik ben artiest, cabaretier, ik ga niet meer netwerken bij mannen in pakken en vrouwen in mantelpakjes, ook al zijn dit aardige mensen en directeuren van banken die mijn show kunnen boeken. Het is gewoon niet wat ik wil. Dat mag dus iemand anders voor mij doen. Dat gaat nu te gebeuren met de samenwerking met Van Engelenburg Theaterproducties met dank aan Henrike van Engelenburg.

Dus lieve lezers, kijk snel op mijn site en ik hoop je dan snel in het theater te mogen zien!

Wie zou ik volgens jou de volgende keer het podium moeten geven?

Op deze vraag had Johan geen idee. Als hij eenmaal op dat podium staat wil hij er niet meer van af, volgens mij ;) Daarom geef ik zelf het stokje daar aan Daniël van der Kolk. Daniël is een getalenteerde filmmaker die ook mijn Dromenjagen-film maakte.