Daniël van der Kolk
Naar blog overzicht - 03-07-2017

Een verhaal vertellen met beeld

Ik wil je graag voorstellen aan een ontzettend gave filmmaker, namelijk Daniël van der Kolk!

Ondernemen is geweldig. Als professioneel dromenjager kom ik zoveel gave mensen tegen. Mensen met mooie dromen. Mensen die hun dromen najagen. Mensen die elke dag vol energie aan het werk gaan en in het leven staan. Daar krijg ik zelf ook ontzettend veel energie van. Om jou ook wat van deze energie te geven interview ik maandelijks een van deze mensen. Hun verhalen mogen gehoord worden. Het podium is even voor hen. Deze keer is het podium voor… Daniël van der Kolk!

Wie ben je?

Ik ben Daniël van der Kolk en ik ben filmmaker, of video artist, of visual storyteller, het is maar net hoe je het wilt noemen. Soms vraagt iemand nog wel eens of ik regisseur ben of wil zijn. Maar ik ben niet zo van titels. Ik ben gewoon de man achter de camera, met een kladblokje en potlood in z’n achterzak. Ik vertel verhalen met beeld.

“Ik sta elke morgen op om weer een stapje dichterbij m’n droom te komen…”

Om op dit punt te komen heb ik veel laten vallen. Ben gestopt met mijn opleiding en ben nog selectiever geworden met mijn omgeving. Ik heb nu alleen nog maar positieve en inspirerende mensen om mij heen, wat mij op persoonlijk en creatief niveau onwijs omhoog haalt. Ik ben eigenlijk helemaal blind in ondernemen gestapt, om gaandeweg wel een keertje te leren. Je leert hier dus echt heel veel van, vooral over jezelf ook.

Ik sta elke morgen op om weer een stapje dichterbij m’n droom te komen. Dat klinkt heel zweverig, maar ik vind de reis en de progressie richting mijn doel echt vet. Daar krijg ik energie van. Ook als ik anderen hun ding zie doen en echt hun vooruitgang kan zien.

Wie bewonder jij in je leven?

Eerlijk gezegd bewonder ik niet echt iemand. Ik probeer zoveel mogelijk zelf te doen en op m’n eigen manier. Ik hoop wel ooit iemand te zijn die door iemand anders bewonderd kan worden, maar ik heb zelf geen voorbeeld.

Ik heb mijn vriendin begin dit jaar leren kennen en van haar heb ik nu al heel veel mogen leren, vooral over mijzelf. Ook zij haalt mij steeds weer omhoog en support mij volledig in mijn reis.

“Ik probeer ik elke dag weer een beetje beter te worden en echt mijn eigen stijl te ontwikkelen..”

Grootste uitdaging

Mijn grootste uitdaging is om elke dag om te gaan met de angst voordat ik aan mijn werk begin. Dit klinkt heel deprimerend, maar ik denk dat dat een hele reële angst is als ondernemer. Mijn vakgebied is vrij toegankelijk en er zijn veel mensen die doen wat ik doe. Om te voorkomen dat mijn angst niet uitkomt, probeer ik elke dag weer een beetje beter te worden en echt mijn eigen stijl te ontwikkelen, zodat ik uitblink in plaats van ‘nog een filmmaker’ ben.

Mijn grootste voldoening haal ik uit iets moois creëren voor een ander. Bijvoorbeeld een video die diegene dan super tof vindt. Die positieve feedback, de waardering, dat vind ik geweldig.

De belangrijkste keuze in mijn leven is wel dat ik gestopt ben met doen wat mij ongelukkig maakte en mijn bedrijf ben gestart. Dit heeft mij tot op de dag van vandaag veel geluk gebracht en ik weet zeker dat dit mij in de toekomst nog veel meer geluk zal brengen.

Wat is jouw ultieme droom?

Mijn grote droom is om met een team de volledige branding van bedrijven te mogen verzorgen, waarin ik het filmgedeelte doe. Een team met gelijke waarden en ideeën, zodat we de verhalen kunnen vertellen van bedrijven. Ik werk aan deze droom door mijn eigen stijl te ontwikkelen en veel met anderen te werken.

Wie zou ik volgens jou de volgende keer het podium moeten geven?

Gianni Antonia, Designer. Gianni is al vanaf zijn 15e bezig met ondernemen en heeft constant creatieve ideeën en zit heel erg op zijn progressie. Hij gaat echt zijn passie vol passie achterna.