Naar blog overzicht - 01-08-2018

Heb jij al een feedbacksysteem om continu vooruitgang te boeken?

Eén van de belangrijkste elementen om vooruitgang te boeken is feedback. Maar vraag jezelf eens af: hoe vaak ben jij bewust met feedback bezig? Misschien geef je zelf veel feedback aan anderen om hen vooruit te helpen. Maar als je zelf vooruit wilt komen, hoe vaak vraag je dan zelf om feedback?

Bekijk de vlog hieronder of lees onder de video verder voor nog meer tips voor een feedbacksysteem.

Als je écht vooruit wilt komen in je carrière, wil je zoveel mogelijk feedback. Mensen zullen het enorm aan je waarderen als je hen om feedback vraagt. Vooral als je er écht voor open staat om het te ontvangen.

Continu feedback borgen

In het begin zal het nog lastig zijn om constant feedback te vragen. Maar probeer bijvoorbeeld na elk project even bij een collega naar binnen lopen en te vragen ‘hoe vond jij het gaan?’ of  ‘wat vind jij dat ik beter kan doen de volgende keer?’. Als je echt succes wilt boeken, dan zul je moeten kijken hoe je die feedback het beste borgt.

Hoe zorg je er dan voor dat je continu die feedback ontvangt? Dat je mensen blijft vragen wat ze ergens van vinden? Op den duur, wordt het een onderdeel van je systeem. Je eigen feedbacksysteem.

Wat is jouw feedbacksysteem?

Je kunt het vergelijken met een functioneringsgesprek. Net als bij een beoordelingsgesprek zouden er geen verrassingen naar boven moeten komen tijdens zo’n gesprek. Als je een goed feedbacksysteem hebt, al helemaal niet. Sterker nog, als je een feedbacksysteem hebt, wordt het functioneringsgesprek overbodig!

Eigenlijk kan je zeggen dat feedback zorgt voor open communicatie op de werkvloer. En dat zorgt er weer voor dat relaties op de werkvloer verbeterd worden. Zowel de gever als ontvanger zijn er dus mee gebaat.

Zelf aan de slag!

De uitdaging die ik je wil geven is, bedenk voor jezelf een feedbacksysteem, waardoor je zeker weet dat je elke keer weer om die feedback vraagt. Retespannend natuurlijk, want die feedback zal niet altijd positief zij. Maar ga je niet verstoppen voor die negatieve feedback. Ga er vol in, want je gaat er beter van worden. Je gaat vooruitgang boeken. En vooral, je gaat ook gave mooie dingen tegenkomen.

Zo doe ik dat zelf ook. Mijn manier om nu voortdurend feedback te krijgen, is om de wereld in te gaan en mezelf te laten zien. En dat doe ik met deze vlogs. Je mag er feedback op geven. Graag zelfs! Dat hoor ik graag.

Ik ben benieuwd naar jouw feedbacksysteem. Hoe ga jij zorgen dat je continue feedback waarborgt? Ken jij vrienden of collega’s die ook baat hebben bij een feedbacksysteem? Deel dit artikel gerust met ze.

P.s. Iemand die mij enorm inspireerde over het onderwerp continue feedback is Bart Hufen. Hij is ook een van de oprichters van de Gamification Academy.

Wil je op de hoogte blijven van mijn vlogs? Ik zet er elke week één online. Abonneer je op mijn YouTube-kanaal en deel het gerust hieronder met anderen.