Naar blog overzicht - 25-01-2018

Durf jij om hulp te vragen?

Vragen om hulp kan moeilijk zijn, maar kan je ook helpen om je doelen te bereiken. Ik laat je zien hoe krachtig mijn online community is en wat ik aan hen te danken heb. Bekijk in mijn vlog hoe ik hulp vroeg en het massaal kreeg.

Begin van het jaar mocht ik in het huis van Reina logeren om te werken aan mijn boek. In alle rust kon ik lekker schrijven aan mijn boek over ‘creativiteit’. En het was eigenlijk heel bijzonder dat ik daar mocht verblijven. Waarom? Bekijk hieronder mijn vlog of lees onder de video verder!

Hulp vragen. Gewoon doen!

Twee weken hiervoor deed ik een oproepje op Linkedin. Ik vroeg bij wie ik eventjes mocht logeren om aan mijn boek te werken. En ik vond het eigenlijk weer zo bijzonder om te zien dat er allemaal mensen waren die mij gelijk wilden helpen. Die gewoon belangeloos hun huis aanboden. Want Reina was niet de enige die het aanbood, er waren nog veel meer mensen. Bij deze, ook jullie bedankt voor het aanbod!

“Those who can ask without shame are viewing themselves in collaboration with—rather than in competition with—the world.”
― Amanda Palmer, The Art of Asking

Geef ook terug

Het is zo mooi om mensen te kunnen helpen.Ik heb in het verleden ook mensen op deze manier kunnen helpen en ook toen waren de reacties overweldigend. Dat niet alleen. Ik haalde er ook iets heel moois uit.

Ik merkte bij mezelf dat ik eigenlijk nog best wel vaak terughoudend ben om mensen om hulp te vragen. Terwijl, op het moment dat je om hulp vraagt, blijkt dat mensen je heel graag willen helpen. Ook ik vind het fijn vind om andere mensen te helpen en om dingen weg te geven. Ik heb onlangs mijn bedrijf www.wegaanopkamp.nl weggegeven.

Maar tegelijkertijd, vind ik het lastig om dan ook aan iemand anders iets te vragen. Dus als ik jou één fijne tip mee zou mogen geven, dan zou dat voor deze keer zijn:

‘Durf ook eens om hulp te vragen’.

Waarom? Je zult zien dat er een wereld voor je opengaat en dat andere mensen jou ook heel graag terug willen helpen. Zeker als jij ook vaak iets teruggeeft.

Een paar tips om hulp te vragen:

  • Wees niet bang om om hulp te vragen. Deze angst is juist vaak heel onterecht. Mensen denken écht niet minder van je.
  • Draai de rollen om. Nog steeds angstig om hulp te vragen? Bedenk je hoe je over een ander zou denken als hij of zij dezelfde vraag aan jou zou stellen. Ben je meteen een heel stuk milder toch?
  • Nodig mensen op een leuke manier uit. Ze moeten zich vereerd voelen of betrokken bij jouw vraag.
  • Wees duidelijk hoe ze jou kunnen helpen. Bedenk vooraf goed wat je hiermee wilt bereiken.
  • Bedank! Wees dankbaar voor hulp en bedenk meteen hoe jij iets voor hen kunt betekenen. Bedank ook de reacties waar je misschien minder of niks aan lijkt te hebben.
  • Houd je helpers op de hoogte van jouw project of hetgeen waarmee ze jou geholpen hebben. Dat geeft niet alleen jou een goed gevoel, maar je volgers ook.

Dus, ga eens om hulp vragen. En bij deze nogmaals, Reina, bedankt! Het boek schrijven, dat gaat gestaag verder. Ik laat jullie gauw meer weten!

Wil je op de hoogte blijven van mijn vlogs? Ik zet er elke week één online. Abonneer je op mijn YouTube-kanaal en deel het gerust hieronder met anderen. Alvast fijne feestdagen gewenst.