Naar blog overzicht - 06-06-2018

De snelste manier om van je fouten te leren

Iedereen maakt fouten. Dat is een gegeven. Maar hoe kun je nou zo snel mogelijk van je fouten leren? Ik geef je hieronder een aantal tips waar je meteen mee aan de slag kan.

Waarom leren van fouten zo belangrijk is

Een fout toegeven. Het blijft lastig. We weten ook dat niet iedereen staat te juichen als je een fout hebt gemaakt. Het toedekken van wat verkeerd ging, het ontkennen van verantwoordelijkheid en anderen de schuld geven is wat er vaak gebeurt. Dit bemoeilijkt het leren van fouten. Het werkt niet en het is contraproductief.

Bekijk hieronder mijn vlog of lees onder de video verder.

Geen innovatie zonder fouten maken

Als je een eeuwigheid om de feiten gaat ronddraaien en bij je fout blijft stilstaan, ga je niet vooruit. Nee, het is niet leuk, maar de fout is nou al eenmaal gemaakt. Jammer, maar je moet door. Hoe kun je nou zo snel mogelijk van je fouten leren?

  1. Maak van je fouten feiten.
    De fout is gemaakt, accepteer dit. Je kunt er niks meer aan veranderen. Hetgeen je wel kunt doen is vooruit kijken. Bij het werken aan verbeteringen en vernieuwen is het leren van fouten een belangrijk onderdeel van het leerproces. Sterker nog, innovatie kan niet plaatsvinden zonder fouten te maken.

  2. Constateer dat het is gebeurd.
    Je verontschuldigen, excuses verzinnen is niet meer nodig. Het is al gebeurd. Vanaf het moment dat je accepteert dat je fout een gegeven is, dat er niets meer  aan te veranderen valt, kun je pas echt beginnen met vooruit kijken. Constateer dit en kijk vervolgens hoe je met die feiten omgaat.

Korte metten met de stemmetjes in je hoofd

Het kan dat jij deze tips bekijkt en denkt ‘Ja, leuk bedacht Ruben, maar ik blijf altijd zelf veel te lang in die negativiteit hangen. En ben bang om fouten te maken én toe te geven.’ Ik hoor je! Het is een angst die heel vaak voorkomt. We zeggen het vaak: feedback maakt je beter, van fouten kun je leren, zonder fouten geen leren of fouten maken moet. Maar toch blijft het lastig en kan het maken van fouten verlammend werken. Juist als je ‘bevriest’ na het maken van een fout, sta je niet open voor feedback en groei.

Wat kun je als team doen om samen beter om te gaan met het leren van fouten? In mijn eerdere blog ‘5 tips voor gelukkige medewerkers met het FEEST-model’ had ik het al over zoveel mogelijk waardevolle interacties creëren voor jou en je collega’s. Is er bij jullie een werksfeer waar iedereen zich op zijn gemak voelt? Waar het veilig is om fouten te maken en deze te delen? Of wordt het maken van fouten meteen afgestraft? Komen fouten alleen boven tafel bij bijvoorbeeld een functioneringsgesprek? Zorg liever voor een gezonde, fijne werksituatie waar het team mag experimenteren. Alleen dan worden de fouten snel opgelost doordat iedereen meteen constateert dat het is gebeurd. Maak het bespreekbaar en luchtig.

Wil je op de hoogte blijven van mijn vlogs? Ik zet er elke week één online. Abonneer je op mijn YouTube-kanaal en deel het gerust hieronder met anderen.