Naar blog overzicht - 23-01-2018

Betrek anderen bij het vieren van je successen

Hoe onderscheid jij je van de rest zonder arrogant over te komen?

Zoals je weet heb ik het vaker over het vieren van je successen. Misschien doe jij al in je eentje een vreugdedansje als je een project mooi hebt afgerond bijvoorbeeld. Maar het delen van je successen met anderen blijkt vaak lastig. Het voelt als jezelf op de borst slaan en…jij doet toch ‘gewoon’ je werk? Maar wat als je merkt dat jouw kwaliteiten en harde werk niet worden opgemerkt?

Pak die groeikansen

Doorgroeien is een onderdeel van je persoonlijke ontwikkeling. Het is voor sommigen zelfs belangrijker dan een hoog salaris. Maar de kansen om door te groeien liggen niet altijd voor het oprapen. Terwijl jij wel die potentie hebt om te groeien. Is inzet tonen en je deadlines halen dan wel genoeg? Wat kun je nog meer doen om eruit te springen? Hoe onderscheid jij je van de rest? En hoe pak je dat aan zonder een arrogant te worden? Jezelf profileren en tegelijkertijd een fijne gozer of meid zijn.

Hoe zit het met jouw zelfkennis?

Ik ben hier in een eerder blog al eens dieper op ingegaan; het is enorm belangrijk om een goede dosis zelfkennis te hebben. Als je jezelf als een van je collega’s zou bekijken, hoe ziet jouw profiel er dan uit? Bekijk het eens van buitenaf. Is het helder wat jouw drijfveren, waarden en motivatie zijn? Hoe authentiek ben jij?

Als je genoeg zelfkennis hebt, weet je precies hoe je jezelf zou kunnen profileren. Breng je kwaliteiten en minder goede (aandachts)punten eens in kaart. En schrijf een profiel over jezelf waarin je dit helder krijgt. Eerlijk! Want zijn er puntjes waar je eigenlijk nog eens goed aan zou moeten werken? Deel het met anderen. Vraag om de mogelijkheid die punten te verbeteren. Grote kans dat dit enorm wordt gewaardeerd!

Delen, delen, delen

Laat zien waar je mee bezig bent. Lijkt een open deur, maar is dit altijd het geval? Het ligt natuurlijk ook aan de functie en je hoeft je baas en collega’s niet over alles op de hoogte te houden. Maar deel je projecten en je successen. Vier ze samen! Op deze manier laat jij niet alleen jezelf zien, maar je creëert ook draagvlak voor je project. Misschien willen er meerdere collega’s meewerken of vindt je baas het zo gaaf gaan, dat je meer budget krijgt.

En dat niet alleen. Als je het deelt en meerdere personen zijn enthousiast, dan ontstaat er een collectieve commitment. Meer enthousiastelingen op één project en de kans van slagen is vele maten groter. En als je het dan samen met succes hebt afgerond, hoef je niet in je eentje een fles champagne te ontkurken. Nog gezelliger ook!

“Wat houd jou tegen om je successen te delen en te vieren?”

Creër verbinding

Weten jouw collega’s van je doelen? Weten ze eigenlijk wel wie je écht bent? Misschien ben je niet het type van socializen met collega’s, maar die collega’s en jullie band zijn wel belangrijker dan je denkt. Om jezelf goed te kunnen profileren is het niet alleen belangrijk om je eigen kwaliteiten te erkennen en te tonen. Je profileert je ook door je verbonden te voelen met de mensen waarmee je elke dag samenwerkt.

Deel dus niet alleen je eigen successen, maar ook die van je collega of van je team. Dit voelt vaak een stuk makkelijker. Trots over een ander vertellen voelt een stuk minder arrogant, toch? Geef een compliment of help iemand bij een moeilijk opdracht. Zo verklein je de afstand en kun je veel fijner samenwerken. Dat is niet alleen fijn voor de werksfeer tussen jullie twee, maar dus ook voor de verbondenheid met het team en uiteindelijk het bedrijf.

Durf jij te veranderen?

Sta open voor verandering en stap uit je comfortzone. Wacht niet op anderen, maar kom zelf in actie. Je ziet vaak dat mensen op de werkvloer eerst op anderen wachten om verandering teweeg te brengen. Maar wil je jezelf goed profileren, spring er dan uit.

Deel met anderen dat je openstaat voor verandering. Organiseer eens een brainstormsessie met collega’s. Of kijk of je een dagelijkse routine kunt doorbreken. Zoek naar mogelijkheden om een verandering in gang te zetten. Wie weet wat het je allemaal kan opleveren (meer verantwoordelijkheid of een ander takenpakket). Dus wacht niet op een ander, maar onderneem zelf actie!

Waarom is het voor jou van belang om jezelf te profileren op de werkvloer? Wat wil jij daardoor bereiken? Ik ben benieuwd. Laat je het mij weten?

Dit artikel gebruiken om jezelf meteen op de werkvloer te profileren? Deel het dan met je collega’s.