Naar blog overzicht - 16-05-2018

5 tips voor gelukkige medewerkers met het FEEST-model

Blije en gelukkige medewerkers zorgen ervoor dat het werk beter en sneller wordt gedaan. Geloof jij daar ook in? Ik wel. Heel hard. Zo hard zelfs dat ik dit jaar werd gevraagd om te komen presenteren op het Happy Employee Fest.

Wil jij ook alles weten en te weten komen over hoe je gelukkige medewerkers kan krijgen en hoe je dat geluk kan inzetten om meer succes in jullie organisatie te krijgen? Kom dan ook naar het Happy Employee Fest. Wil je direct aan de slag met het creëren van gelukkige medewerkers? Bekijk dan mijn vlog hieronder, waar ik alvast een tipje van de sluier oplicht van mijn FEEST-model. Je kunt ook onder de video verder lezen als je dit fijner vindt.

Het FEEST-model, hoe gaat het in zijn werk?

Het is eigenlijk heel simpel. Wat je wilt bij het FEEST-model is zoveel mogelijk waardevolle interacties tussen jou en je collega’s. Wil jij ook meer waardevolle interacties vormgeven binnen jouw organisatie, gebruik dan Liberating Structures. Ik vertel je er in een kennismakingsgesprek graag meer over. Voordat je goed voor je klanten of voor je gasten kan gaan zorgen, zul je eerst voor elkaar moeten gaan zorgen. Ik heb 5 essentiële elementen op een rij gezet die ervoor zorgdragen dat mensen zich gezien, gewaardeerd en uiteindelijk ook gelukkiger gaan voelen. Het gaat erom om je interacties waarde te geven. Om de conversaties waarde mee te geven.

Tip 1. Maak het persoonlijk.

De persoon die tegenover je staat is geen massaproduct. Eén actie hoeft niet voor iedereen te gelden. Maak het persoonlijk, dan bereik je veel meer. Een voorbeeld; stel dat jullie iedere collega een kaartje en bloemen geven op zijn of haar verjaardag. Dan wordt dat op een gegeven moment een vast gegeven. Kun je dit persoonlijker maken met de jarige in gedachten?

Tip 2. Zorg dat je je focust op het positieve.

Kijk naar de positieve aspecten van je collega en haal die eruit. Dat vinden mensen fijn om te horen. Ze horen al vaak genoeg wat er niet goed gaat. Dus op het moment dat je je conversaties kan insteken op wat er wel goed gaat, wat je wel waardeert en wat je goed vindt aan je collega, dan ga je daar iemand mee raken.

Tip 3. Zorg dat de ander kan genieten.

Ontzorg de ander. En dat hoeft niet helemaal super groot te zijn. Je hoeft iemands werk bijvoorbeeld niet helemaal over te nemen. (lijkt mij ook best wel fijn voor een dagje overigens!) Maar het kan zitten in de kleine dingen. Als je bijvoorbeeld weet dat collega’s steeds met dezelfde vragen komen, kun je dan die antwoorden al van tevoren uitwerken. Misschien wel in een filmpje, zoals ik doe met mijn vlogs. Neem gewoon eens een filmpje op met de meest gestelde vragen die jullie hebben op de afdeling. Als een collega dan een vraagt heeft, dan kan hij dat antwoord al meteen vinden. Dan ben je het frustratie-moment voor, ontzorg je die persoon en kan hij of zij genieten.

Tip 4. Heb oog voor de kleine details.

Om iemand écht te prikkelen, zijn aandacht vast te houden en zich écht gehoord en gewaardeerd te voelen, moet je aandacht hebben voor details. Onthoud bijvoorbeeld iemands lievelingsmuziek of als hij naar dat ene concert is geweest waar hij al zo lang naartoe wilde. Hoe tof zou het dan zijn om een berichtje te sturen op die dag ‘veel plezier bij Bruno Mars’. Het zijn de dingen waarvan iemand denkt ‘dat onthouden ze toch niet’. Maar als je die juist onthoudt, maak je op dat moment dat je er aandacht aangeeft, impact.

Tip 5. Zorg dat de ander een lach op het gezicht krijgt.

Ik leg je natuurlijk niet voor niets het FEEST-model uit. Er mag echt wel gelachen worden met elkaar. Dat mag ook wel met een ‘gebbetje’ zijn. Het mag best wel leuk zijn, wat minder serieus, je mag ook om elkaar kunnen lachen. Maar houd het leuk en luchtig. Dus als je in ieder geval die lach op het gezicht kan krijgen bij de ander, dan ben je al heel ver.

Dit waren de 5 elementen die onderdeel zijn van het FEEST-model. Behalve dat je het persoonlijk maakt, je richt op het positieve, andere mensen laat genieten, je oog hebt voor kleine details en je een lach op het gezicht van anderen brengt, gaat het FEEST-model nog verder. Ben je benieuwd? Kom dan naar het Happy Employee Fest in Nieuwegein op 12 juni 2018. Zie ik je daar?

Wil je op de hoogte blijven van mijn vlogs? Ik zet er elke week één online. Abonneer je op mijn YouTube-kanaal en deel het gerust hieronder met anderen.